Početna Moto 419 pregleda

Malo na pedale, malo na motor! Povratak mopeda

MOTOPED CRUZER
Vidi galeriju 1/3
Malo na pedale, malo na motor! Povratak mopeda Malo na pedale, malo na motor! Povratak mopeda Malo na pedale, malo na motor! Povratak mopeda

Motoped Cruzer je moped s motorom i pedalama – na benzin juri 39 km/h i popije 2,2 l/100km. Rezultat je projekta Kickstartera, a cijena mu je 2.399 dolara

Mopedi su nekada bili izuzetno popularni,osobito mopedi koji su imali mali benzinski dvotaktni motor s automatskm mjenjačem s dvije brzine, a imali su i biciklističke pedale kojima se dosta teško i sporo vlasnik ipak mogao dovesti do benzinske stanice, kojih u to vrijeme i nije bilo u tolikom broju kao danas.

Onda su došli skuteri i popularnost mopeda je izgubljena, ali kao ideja i proizvod i dalje je prisutan. Na fotografijama je moderni moped nazvan Motoped Cruzer. Dolazi u kitu koji sami možete sklopiti po sistemu 'uradi sam', a koji je rezultat projekta Kickstartera.

MOTOPED CRUZER | Author: MOTOPED foto: MOTOPED

Konstruiran je za gradsku upotrebu za jeftin prijevoz te nije napravljen za jurnjavu. Pokreće ga benzinski motor obujma 49 ccm koji ga potjera do najveće brzine 39 km/h. Pri tom ima potrošnju od 2,2 l/100km, što uz relativno velik spremnik od 5,5 litre daje doseg od oko 240 km.

MOTOPED CRUZER | Author: MOTOPED foto: MOTOPED

Za prijenos snage na stražnji kotač koristi se klasičan automatski mjenjač s dvije brzine, dok se ovjes sprijeda i straga može podesiti. Cijena Motoped Cruzera je 2.399 dolara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.