Početna Moto 1818 pregleda

MotoGP: Debitirao i postao najmlađi pobjednik u povijesti!

Can Oncu

Petnaestogodišnji Can Oncu ovoga je vikenda u Valenciji vozio svoju prvu utrku u svjetskome prvenstvu u klasi Moto3 te s četvrte startne pozicije pobijedio i postao najmlađim pobjednikom Velike nagrade u povijesti ovog sporta

Turčin Can Oncu, aktualni prvak Kupa Red Bull Rookies, dobio je priliku da nastupi na svjetskoj sceni u klasi Moto3. Wildcard vožnju dobio je zahvaljujući fenomenalnom uspjehu u nižoj kategorijiu Kupu Red Bull Rookies, gdje je stigao do titule prvaka. 

Can Oncu | Author:

U dobi od 15 godina i 115 dana, na svojem debiju i prvoj utrci u svjetskome prvenstvu Oncu je postao najmlađi pobjednik u povijesti ovog sporta, a startao je s četvrte pozicije. O kakvom je talentu riječ petnaestogodišnji dječak dokazao je odličnom i koncentriranom vožnjom, u kojoj je iskoristio sve pogreške svojih konkurenata i kroz cilj prošao prvoplasiran. 

Can Oncu | Author:

Nema sumnje da ćemo za ovoga, mladića rođena 2003. godine, u budućnosti sigurno slušati nadaleko i naširoko, jer ovo što je napravio danas u Valenciji vrijedno je svake pohvale. Također, mora se spomenuti i Canov mlađi brat Deniz, koji ga slijedi u stopu i koji je ove godine postao viceprvakom kategorije Red Bull Rookies, tik iza nekoliko minuta starijega brata.

Can Oncu | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.