Početna Moto 5941 pregleda

Najskuplji motocikl na svijetu košta nevjerojatnih 1,8 milijuna dolara

Harley-Davidson Blue Edition
Vidi galeriju 1/2
Najskuplji motocikl svijeta košta nevjerojatnih 1,800.000 dolara Najskuplji motocikl svijeta košta nevjerojatnih 1,800.000 dolara

Harley-Davidson Blue Edition specijalno je napravljen po narudžbi švicarskoga proizvođača satova Bucherera

Ovaj se Harley temelji na modelu Softail Slim S, no da bi postao najskuplji na svijetu morao je 'doživjeti' drastične preinake. Sve je na ovome motoru posebno rađeno, od poboljšane rame do kotača koji su proizvedeni isključivo za ovaj primjerak. Ovaj'bezobrazno skupi' motocikl krasi pregršt zlatnih dijelova, poput ventila motora, a i prvi je na svijetu čiji je motor osvijetljen iznutra prema vani.

Papa Franjo Lambo AUKCIJA Lamborghini Pape Franje prodan za 715 tisuća eura

Prekrasna plava nijansa dobivena je upotrebom čak sedam boja koje su nanošene tajnom tehnikom bojenja. Harley krase luksuzni rotirajući prsteni integrirani u ručke volana i vilice, a skupocjeni sat tvrtke Bucherer smješten je u posebno izrađeni prozirni sef na spremniku goriva. Ovaj je projekt trajao gotovo godinu dana, na njemu je  radilo osam zaposlenika i sve je bilo gotovo za 2500 radnih sati.

 

Harley-Davidson Blue Edition | Author: YouTube foto: YouTube

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.