Početna Moto 1062 pregleda

Pomirenje na pomolu? Marc Marquez o sukobu s Rossijem

MotoGP

Samo nekoliko dana prošlo je od maestralne pobjede Španjolca na stazi u Argentini, na kojoj je prošle godine srušio legendarnoga Talijana....

MotoGP | Author: STRINGER/REUTERS/PIXSELL foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Tenzije na stazi u Argentini izbjegnute su zahvaljujući senzacionalnoj pobjedi Marca Marqueza koji je ove godine uzeo stvari u svoje ruke i pitanje pobjednika riješio već u prvome krugu nakon nekoliko zavoja. No ono što je posebno obilježilo događaj bila je ruka pomirenja između Talijana i Španjolca. Iako se nakon dolaska u parc ferme nije očekivalo čestitanje, kamere su ipak ulovile rukovanje na svečanoj proslavi pobjednika.

MotoGP VN ARGENTINE MotoGP: Marquez bez konkurencije, Rossi se vratio na postolje

Nakon utrke Marquez se osvrnuo na okršaje s velikim rivalom. 'Valentino je velik šampion i definitivno je najpopularniji vozač u prvenstvu pa sve što ima veze s njim gromoglasno odjekne u cijelom svijetu. Nije mi problem priznati da sam prošle godine pogriješio, zbog čega sam se i ispričao', rekao je i naglasio: 'Ove godine je ipak malo drugačija priča, naša vremena govore sve'.

MotoGP | Author: STRINGER/REUTERS/PIXSELL foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Na pitanje može li se zamisliti u timu s Valentinom odgovorio je: 'Jedino u slučaju da će Rossi voziti i s 50 godina, ali s obzirom na to što on trenutno čini i koliko je velika njegova motivacija, sve je moguće. No i tada bi bilo izuzetno teško biti s njim u timu'.

MotoGP | Author: STRINGER/REUTERS/PIXSELL foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Osvrnuo se Španjolac i na ostale sudionike prvenstva, a kao glavnog konkurenta za osvajanje naslova vidi Andreu Doviziosa, ali ne isključuje mogućnost i da se Dottore  umiješa u borbu. Spomenuo je i timskoga kolegu koji se nikako ne može sastati s novim motorom, Jorgea Lorenza. 'Lorenzo se muči s prilagodbom, a i njegova fizička sprema još uvijek nije na razini na koju smo kod njega navikli. Njegov talent je izniman i siguran sam da će uskoro opet biti onaj stari brzi Jorge'. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.