Početna Moto 10936 pregleda

Tragičan kraj legende: Tomos ugasio proizvodnju i odlazi u stečaj

FOTO: Tomos

Stečaj je pokucao na vrata legendarne tvornice koja je svojevremeno bila ponos Jugoslavije, a ikone na dvama kotačima, iz osamdesetih i devedesetih godina, odlaze u povijest

Author: Tomos foto: Tomos

Tvrtka se u posljednje vrijeme suočavala s brojnim problemima, da bi na kraju ipak posrnula i u rujnu zaustavila proizvodnju. Prijedlog o stečaju dali su radnici, jer im nisu isplaćene plaće i regres. Tvrtka nije sudu u određenomu roku dokazala da je platežno sposobna pa je donesena presuda o stečaju.

Author: Tomos foto: Tomos

Zbog zamrznutih transakcijskih računa Tomos u posljednje vrijeme nije mogao ispunjavati narudžbe, a tragao je i za strateškim partnerom. Prije četiri godine kupio ga je 'MPO Kabel' pa najavio oporavak proizvodnje mopeda i selidbu proizvodnje na novu lokaciju. No to se ipak nije dogodilo.

Author: Tomos foto: Tomos

Mnoge generacije odrastale su uz Tomosove mopede i motocikle i uz njih vežu najljepše priče iz djetinjstva. Tomos je svojevremeno imao izuzetno naprednu tehnologiju, a ostvarivao je i vrhunske sportske rezultate u motoutrkama, osamdesetih godina, čak i na europskoj razini. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.