Početna Novosti 2005 pregleda

Aston Martin Valkyrie imat će najjači atmosferski motor ikada

Aston Martin

Cosworth je potvrdio kako će njegov novorazvijeni 6,5-litreni motor V12 koristiti Aston Martin Valkyrie, te da će to biti najsnažniji atmosferski motor dosad

Aston Martin | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Kako navodi Cosworth na svom službenome Twitter profilu, taj motor razvijat će 1145 ‘konja’ . Mora se priznati kako je o popriličnoj snazi za jedan atmosferski motor, a s obzirom na to što je Aston Martin već prijije najavio kako će Valkyrie pokretati hibridni pogon sa snagom većom od 1115 ‘konja’, sumnja se kako se spomenuta snaga 1145 ‘konja’ u Cosworthovu tweetu odnosila na upravo tu hibridnu kombinaciju atmosferskog i električnoga motora.

Aston Martin DB5 iz filma Goldfinger samo za odabrane IZ GOLDFINGERA Novo rođenje legendarnoga Bondova Aston Martina DB5

Aston Martin | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

U ovom bi slučaju atmosferski motor razvijao oko 1000 KS, a samim time bi trebao biti najsnažniji atmosferski agregat ikada. Naime, čak i s 1000 KS poprilično će nadmašiti trenutnoga rekordera, Ferrarijev 6,5-litreni motor V12, iz modela 812 Superfast, koji razvija 800 'konja'. Uzmemo li u obzir kako će Valkyrie težiti samo malo više od jedne tone te da će imati vrhunske dinamičke karakteristike, za pretpostaviti je o kakvome je bolidu riječ.

Aston Martin | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.