Početna Novosti 168 pregleda

Atraktivna elektrificirana replika retro automobila

TURN-E
Vidi galeriju 1/4
Atraktivna elektrificirana replika retro automobila Atraktivna elektrificirana replika retro automobila Atraktivna elektrificirana replika retro automobila Atraktivna elektrificirana replika retro automobila

Turn-E je ugradnjom kita za pretvorbu Porsche 356 Speedster pretvorio u čisti električni automobil – ima doseg do 400 km, do stotke sprinta 7 sekundi i juri 140 km/h

Klasični ‘outfit‘, moderna pogonska tehnika. To je bio moto tvrtke Turn-E kod izrade ovog elektromobila. Tvrtka Turn-E bavi se pretvorbom (konverzijom) starih automobila pokretanih motorom na unutrašnje izgaranje u čiste električne automobile. Turn-E je ugradnjom kita za pretvorbu Porsche 356 Speedster pretvorio u čisti električni automobil koji je dobio ime ‘El-Speedster‘.

TURN-E | Author: TURN-E foto: TURN-E

Za pretvorbu u električni automobil nije korišten original Porsche 356 Speedstera, već njegova replika koja je proizvedena u SAD-u. Originalni 356 je istinski oldtimer i bilo bi ga šteta uništiti za preradu i elektrifikaciju.

TURN-E | Author: TURN-E foto: TURN-E

Elektromotor marke Brusa snage 100 kW (136 KS) i najvećeg okretnog momenta 330 Nm smješten je između kotača stražnje osovine. Litij–ionske baterije sastoje se od 4.000 članaka postavljenih u pod vozila, a imaju kapacitet 48 kWh i dostatne su za doseg do 400 km prema tvrdnji proizvođača. U realnim testovima u gradskoj gužvi, sa kreni-stani prometom doseg je skromnih 150 km.

TURN-E | Author: TURN-E foto: TURN-E

Zahvaljujući laganoj karoseriji koja je izrađena iz ojačane stakloplastike (GFK) ukupna masa ovog simpatičnog roadstera je samo 950 kg. Za ubrzanje s mjesta do brzine 100 km/h električni roadster treba 7 sekundi, a najveća brzina je elektronski ograničena na 140 km/h. Elektrificirani ‘ El-Speedster‘ ima početnu cijenu oko 159.000 eura.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.