Početna Novosti 144 pregleda

BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi

Prodaja u 2015.
Vidi galeriju 1/6
BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi BMW prodao najviše, Mercedes "preskočio" Audi

Njemačko automobilsko Sveto trojstvo, kako mnogi nazivaju tri premium marke - BMW, Mercedes-Benz i Audi, ove je godine izmješalo mjesta na globalnom podiju prodaje

Na globalnom tržištu BMW je 2015. zadržao titulu najprodavanije premium marke. Bavarski div prodao je 1,91 milijuna novih vozila, 5,2% više nego godinu prije, a Mercedes-Benz pretekao je Audi i zauzeo drugu poziciju.

Zvijezde iz Stutgarta u 2015. bile su 13% traženije nego 2014., ukupno je prodano 1,87 milijuna Mercedes-Benzovih vozila.

Prodaja u 2015. | Author: Arhiva foto: Arhiva

Audijev globalni volumen narastao je 3,6%, ukupno je prodano 1,80 milijuna njegovih auta. U nas je,od spomenutoga trojca najprodavaniji Audi s 1355 novoregistriranih vozila, na drugome mjestu je BMW sa 987, a na trećemu Mercedes-benz s 896 novoregistriranih auta.

Sve tri marke zajedno imaju impresivan udio od 9,29% na hrvatskome tržištu novih auta.

Prodaja u 2015. | Author: Arhiva foto: Arhiva

BMW je imao najsporiji ukupni rast prodaje u posljednjih šest godina, prije svega zbog manje potražnje na kineskome tržištu, Mercedes je napravio boom s novom C-klasom, obnovom game i restrukturiranjem u Kini gdje su ostvarili rast 33%.

Nova E-klasa, glavni adut, dodatno bi mogla povećati udio u 2016. Tržišna bitka povod je sve boljim, ljepšim i tehnološki naprednijim autima, što dokazuje i svaki novi model spomenutih marki.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.