Početna Novosti 85 pregleda

BONJOUR MONSIEUR OPEL: Nakon 88 godina u GM-u, Opel je postao dijelom Grupe PSA

Opel
Vidi galeriju 1/5
BONJOUR MONSIEUR OPEL:  Nakon 88 godina u GM-u, Opel je postao dijelom Grupe PSA BONJOUR MONSIEUR OPEL:  Nakon 88 godina u GM-u, Opel je postao dijelom Grupe PSA BONJOUR MONSIEUR OPEL:  Nakon 88 godina u GM-u, Opel je postao dijelom Grupe PSA BONJOUR MONSIEUR OPEL:  Nakon 88 godina u GM-u, Opel je postao dijelom Grupe PSA BONJOUR MONSIEUR OPEL:  Nakon 88 godina u GM-u, Opel je postao dijelom Grupe PSA

S današnjim danom i službeno je zaključena automobilska transakcija između Grupe PSA i General Motorsa

Njemački Opel i njegova britanska podružnica Vauxhall postali su dijelom grupacije Peugeot Citroen i DS. Nakon osamdeset i osam godina pod kapom General Motorsa Opel je prodan Francuzima za 1,3 milijarde dolara, a ukupna vrijednost transakcije je 2,2 milijarde dolara.

Opel | Author: Peugeot Opel foto: Peugeot Opel

  Ovom integracijom Grupa postaje drugom najvećom automobilskom tvrtkom u Europi, odmah nakon Grupe Volkswagen.Unatoč kupovini, automobilske marke u Grupi i dalje ostaju nezavisne, a kako tvrde u Opelu, sa svojim njemačkim i britanskim korijenima idealan su dodatak portfelju PSA proizvoda. Kao dio Groupe PSA nastavit će se daljnji zajednički razvoj.

Uostalom, već su i predstavljeni Opelovi modeli Crossland X i Grandland X nastali suradnjom. Osim što je GM osvježen novim kapitalom, nije zauvijek prekinuta veza, štoviše neki su sporazumi poput onoga o proizvodnji Holdena i Buicka ostali na snazi, a ojačani PSA imat će u budućnosti mogućnost opskrbe novim tehnologijama. Također, sva radna mjesta ostaju netaknuta.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.