Početna Novosti 39 pregleda

Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura

PAGANI HUAYRA BC
Vidi galeriju 1/7
Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura Brže, više, jače..., 800 konjskih snaga za 2,3 milijuna eura

Horacio Pagani u čast je Benny Caiolau, umrlom prijatelju i građevinskom poduzetniku iz New Yorka, u Genevi predstavio BC Huayru. Početni inicijali sportive su njegovi

Benny Caiola bio je jako dobar prijatelj Horacia Paganija i ostati će upamćen kao prvi kupac Pagani Zonde. Još daleke 1999. argentinski konstruktor ultra sportskih automobila svoj je prvijenac prodao prijatelju koji mu je vjerovao. Od tada sve je to više manje znana povijest, a najnoviji uradak predstavljen u Genevi samo je zakružio posthumno prijateljsvo Argentinca, koji je uspio u Italiji, s građevinskim poduzetnikom Benny Caioleom. Biznismen iz New Yorka bio je poznat i kao najveći kolekcionar Ferrarija, a umro je 2010. Njemu u čast Horacio Pagani dao je ime svom novom modelu, Pagani Huayra BC-u. BC su inicijali Bennya Caiole, Ionako moćna Huayra u BC izvedbi još je snažnija. Razvija 800 KS i čak 1100 Nm okretnoga momenta, a reducirana joj je i masa na samo 1218 kilograma.

PAGANI HUAYRA BC | Author: PAGANI foto: PAGANI

Za čak 132 kilograma manju masu zaslužna je nova vrsta karbonskih vlakana, upola lakša i 20 posto čvršća od konvencionalnih. Korištena je za izradu cijele šasije automobila. Unaprijed je prodano svih dvadeset primjeraka, a cijena je bila po 2,3 milijuna eura. Motor je V12, a za Pagani ga specijalno proizvodi Mercedes-AMG.  

PAGANI HUAYRA BC | Author: PAGANI foto: PAGANI

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.