Početna Novosti 1414 pregleda

Čekali u redu za poticaje: Prijavilo se više od 2200 ljudi

DRŽAVNI POTICAJI ZA KUPNJU EKO VOZILA
FOTO: Renault

'Zahtjevi koje smo zaprimili dosad višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna', rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tijekom dva dana zaprimio je više od 2200 prijava za sufinanciranje električnih vozila no one višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna.

'Zahtjevi koje smo zaprimili dosad višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna', rekao je Hini direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš ističući kako se poziv za građane privremeno zatvara danas od 15 sati.

'Očekujemo kako će poštom stići još prijava, do sredine ovog tjedna, kada ćemo ih sve zajedno rangirati prema vremenu predaje i krenuti u detaljnu obradu. Bit će prihvaćeni svi zahtjevi koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva i imaju potpunu dokumentaciju te budu u okviru raspoloživog budžeta', objasnio je Ponoš.

e-Up! | Author:

Za kupnju eko vozila građani su mogli dobiti do 40 posto iznosa sredstava, odnosno od 5 do 80 tisuća kuna, ovisno o kategoriji vozila.

Na prošlogodišnjem javnom pozivu najbrojniji su bili zahtjevi za sufinanciranje električnih bicikala.

Ponoš je istaknuo kako je cilj Fonda tim programom omogućiti građanima da lakše odaberu ekološki prihvatljiviji način prijevoza, osobito u gradovima i na kraćim rutama, zbog čega su u sustav poticaja uključeni električni bicikli.

Najavio je kako će nakon sufinanciranja električnih vozila građanima uslijediti sličan program i za tvrtke i lokalne jedinice.  

Baš kao što smo najavljivali, 17 milijuna kuna je malo novca, a iako je natječaj trebao biti otvoren do kraja godine već je sada, kako tvrde iz fonda, privremeno stopiran, pa postoji velika vjerojatnost da će oni koji su zahtjev predali svega dva dana nakon otvaranja natječaja ostati bez poticaja.

Novčanice od 1000 kuna | Author: Stjepan Banovic/HaloPix/PIXSELL foto: Stjepan Banovic/HaloPix/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.