Početna Novosti 46 pregleda

Dok u Mercedesu štrajkaju, radnici u Hyundaiju dobivaju povišice

1
Vidi galeriju 1/4
Dok u Mercedesu štrajkaju, radnici u Hyundaiju dobivaju povišice Dok u Mercedesu štrajkaju, radnici u Hyundaiju dobivaju povišice Dok u Mercedesu štrajkaju, radnici u Hyundaiju dobivaju povišice Dok u Mercedesu štrajkaju, radnici u Hyundaiju dobivaju povišice

Na istoku radnici giganta autoindustrije zadovoljniji odlaze na posao, a oni u Europi stupaju u štrajk...

1 | Author: Boris Roessler/DPA/PIXSELL foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL

Zaposlenici južnokorejskoga diva, nakon dugotrajnih pregovora, napokon su postigli dogovor s vlasnicima u vezi s novim uvjetima. Odsad će ostvarivati bonuse 300 % na osnovicu plaće koja će odsad biti uvećana 53 dolara. Usto će ostvarivati pravo na dodatnu kompenzaciju u iznosu 3000 dolara. Hyundai je u 2017. zbog štrajka nezadovoljnih radnika izgubio mnogo novca zbog 62.600 neprodanih vozila, odnosno pada prodaje 6,5 posto u odnosu na 2016.

1 | Author: Boris Roessler/DPA/PIXSELL foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL 1 | Author: Boris Roessler/DPA/PIXSELL foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL

I dok na Dalekom istoku radna snaga zadovoljno trlja ruke, u Njemačkoj je 10.000 radnika u utorak napustilo svoja radna mjesta na sat vremena. Tim podvigom pokušavaju natjerati vodstvo Daimlera da smanji broj radnih sati nedjeljom te da 6 posto poveća plaće svim zaposlenicima kompanije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.