Početna Novosti 10 pregleda

Dostavnjak koji je proizveden u 2,5 milijuna primjeraka

Citroën Jumpy La Poste

Citroën Jumpy La Poste je jubilarno 2,5 milijunto vozilo proizvedeno u tvornici Sevelnord

Tvornica Sevelnord grupe PSA Peugeot Citroën ostvarila je hvale vrijedan jubilej – proizvodnju 2,5 milijuna primjeraka vozila Citroën Jumpy. Tom je prigodom isporučeno 2,5 milijunto vozilo Citroën Jumpy podružnici francuske pošte VEHIPOSTE koja više od 10 godina kupuje specijalno prilagođene verzije ovog vozila, a za tu poštansku grupu u posljednjih 5 godina proizvedeno je gotovo 25.000 vozila. Jubilarno 2,5 milijunto vozilo bilo je model označen kao Citroën Jumpy La Poste.

Dostupan je u dvije verzije za vozni park podružnice VEHIPOSTE i to kao "ostakljena" vozila za prijevoz pisama i takozvana "limena" vozila za prijevoz pošiljaka. Sjedala kojima su opremljena ta vozila razvili su i industrijalizirali timovi grupe PSA Peugeot Citroën kako bi odgovorili na posebne ergonomske zahtjeve društva La Poste, a ukupno je izvedeno na vozilima 11 prilagodbi, poput ograničenja brzine na 110 km/h, ugrađivanja modula za ekološku vožnju i sustava za utvrđivanje zemljopisnog položaja u ostakljene izvedbe te postavljanja posebnih šarki za vrata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.