Početna Novosti 45 pregleda

Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu

Nikola Tesla EV Rally
Vidi galeriju 1/7
Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu Ekipa Auto starta želi ponoviti lanjsku električnu pobjedu

Drugi po redu reli električnih automobila “Nikola Tesla EV Rally 2015” održava se od 27. svibnja do 31. s vibnja 2015., a ekipa Auto starta će sudjelovati svojim automobilom s ciljem ponavljanja pobjede na lanjskom reliju

Najavljeno je novo izdanja relija električnih vozila “Nikola Tesla EV Rally 2015“, koji je ove godine i mjestom održavanja, a ne samo sudionicima, postao međunarodni. Na terasi Oleander poredali su se trenutačno sva aktualna vozila u Hrvataskoj, a i šire, od Tesli, Nissan Leafa, e-Golfa, e-upa, Mitsubishi i-miev i najboljeg hibridnog SUV-a na svijetu Mitsubishi Outlander PHEV, koji je prošle godine bio službeno vozilo relija. Izloženi su bili i tek pristigli elektro skuteri tvrtke Dok-ing, Greyp bicikli tvrtke Rimac Automobili, punionica i elektro bicikl tvrtke Ducati Komponenti iz Ludbrega, e-Smart, plavi Dok-ing Loox, UTV vozilo FM-50 iz Nizozemske. Ukratko, sve najaktualnije na eurospkoj električnoj sceni, bilo je izloženo ispred hotela Esplanade.

Nikola Tesla EV Rally | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Među uzvanicima su bili i Slavko Kojić iz Grada Tagreba koji već tradicionalno podržava ovakve projekte na području e-mobilnosti , predstavnici Energetskog Instiituta “Hrvoje Požar”, Fonda za zaštitu okoliša, Dokinga, Rimca, Avantcara, Mitsubishija, PZ Auta, Ducatija, T-coma, te brojni entuzijasti i prijatelji projekta koji će ove godine održati od 27.svibnja do 31.svibnja, no uz vrlo značajnu promjenu, a to je start u Ljubljani, te posjet Udinama u Italiji i na kraju u Hrvatskoj sa ciljem u Zagrebu.

Nikola Tesla EV Rally | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Obići će se gotovo cijela Istra, od Kopra i Portoroža do Umaga, Poreča, Buzeta, Labina i Savudrije. Sudionici relija, među kojima će opet biti najveći broj Tesli, obići će u redovnom , natjecateljskom dijelu relija predivne turističke lokacije, a izvan relija organizatori su pripremili i široku lepezu izvan natjecateljskih aktivnosti koje uključuju izlete kod istarskih tartufara, destileriji vrhunskih istarskih rakija, degustaciju vina i istarskih delicija. ''Nikola Tesla EV Rally” kao što više puta napominjemo, nije samo sportski događaj , već puno više od toga.

Nikola Tesla EV Rally | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Ovim događajem se potiče postavljanje infrastrukture za električna vozila. Povezuje se turistički sektor, gastroenologija i lokalna zajednica s elementima e-mobilnosti koji sačinjavaju jedan novi oblik elitnog turizma, a osnovni preduvjet su punionice. Što više punionica, to više i električnih vozila iz okruženja, pa čak i iz daleke Norveške, otkud su nas posjetile grupe vlasnika Tesla S modela. Postavljeno je više od 12 punionica električnih vozila diljem Hrvatske, a organizator je donirao i instalirao 40 kW AC punionicu ispred rodne kuće Nikole Tesle u Smiljanu. Ekipa Auto starta će sudjelovati svojim automobilom s ciljem ponavljanja pobjede na prošlogodišnjem reliju.

Nikola Tesla EV Rally | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.