Početna Novosti 809 pregleda

Nemoguća misija: Elonu Musku i Tesli gori tlo pod nogama

Tesla Model 3

Elon Musk očajnički pokušava uspostaviti financijsku ravnotežu unutar kompanije, a spasiti ga može jedino Model 3

Tesla prodavaniji u Europi | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Direktoru američke kompanije Tesla preostalo je još svega 20 dana da njegova tvrtka počne proizvoditi 5000 vozila tjedno. Ako to ne uspije mogao bi ostati bez kreditora, a i povećava se mogućnost da ga veliki dioničari tvrtke maknu sa čela kompanije. Dosada je s proizvodnih traka sišlo 35.000 vozila Model 3, odnosno trenutačno ih se proizvodi 2560 tjedno, što znači da mu zaista gori tlo pod nogama, jer u samo 20 dana mora udvostručiti proizvodnju, a s obzirom na to što se automobil počeo proizvoditi u kolovozu prošle godine, ovakav pothvat je gotovo nemoguć. Što će zaista s njim i tvrtkom biti znat ćemo u iduća tri tjedna, ali kako sada stvari stoje ne piše mu se dobro

Tesla Roadster KALIFORNIJA Tesla Roadster 'uhvaćen' na cesti i spreman za proizvodnju

Prisjetimo se kako su njemački inženjeri nedavno kompletno rastavili Model 3, pa procijenili da cjelokupno sastavljanje ovog automobila košta samo 28.000 dolara, stoga nije čudno što Musk najviše nade polaže upravo u ovaj automobil.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.