Početna Novosti 2872 pregleda

Fiatovi radnici najavili štrajk zbog Ronalda

FOTO: ESPN Twitter

Zbog dolaska Christiana Ronalda u Juventus Fiat je doslovno u problemu.Sudjelovat će u financiranju najboljega nogometaša svijeta, a njegovni radnici su izrazili nezadovoljstvo

Author: ibcom.org foto: ibcom.org

Radnici Fiata oglasili su se priopćenjem u kojemu navode kako je neprihvatljiva razlika između njih i nogometaša, s obzirom na to da u ovom slučaju imaju istoga poslodavca. Prisjetimo se kako je Ronaldo u transferu vrijednom oko 100 milijuna eura iz Reala prešao u Juventus, a na godišnjoj će bazi zarađivati 30 milijuna eura.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Za njegov četverogodišnji ugovor to je 120 milijuna eura. Radnici Fiata ne prihvaćaju činjenicu kako je jedan nogometaš toliko plaćen u odnosu na njih: ‘Ne možemo prihvatiti da mi radnici budemo žrtve tvrtke koja troši stotine milijuna eura na dovođenje nogometaša. Na radnicima se štedi, a tvrtka ulaže toliki novac u jednoga čovjeka. Radnici Fiata su kroz tri generacije napravili bogatstvo, a zauzvrat nisu dobili ništa. Umjesto u jednu osobu, tvrtka treba investirati u nove modele automobila i u našu budućnost...’ Najavili su i štrajkove 15. i 17. srpnja.

Author: carscoops foto: carscoops

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.