Početna Novosti 588 pregleda

Ford će zbog restrukturiranja podijeliti 5000 otkaza u Europi

Ford

Tih pet tisuća radnih mjesta ne uključuje i britansko tržište, nego u priopćenju piše da će se tek odlučiti koliko će zaposlenih ondje biti otpušteno

Ford nastavlja radikalan plan restrukturiranja europskoga poslovanja i to najavom da će samo u Njemačkoj biti podijeljeno više od pet tisuća otkaza. Kao i Volkswagen, Ford Europa želi reorganizirati svoju radnu snagu u regiji tako da se 'značajno smanje strukturalni troškovi i birokracija, osnaže šefovi i menadžeri te da se eliminira rad s dodanom vrijednošću'.

Volkswagen tvornica | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Da bi se ubrzao plan i Ford vratio održivoj profitabilnosti, proizvođač je najavio da će njemačkim i britanskim zaposlenicima pružiti izbor hoće li riskirati čekajući otkaz ili će odmah uzeti otpremninu.

'Zahvaljujući tim programima i drugim inicijativama, Ford u Njemačkoj očekuje smanjenje broja zaposlenih za više od pet tisuća, uključujući stalno zaposleno osoblje', navodi se u priopćenju tvrtke.

Naime, tih pet tisuća radnih mjesta ne uključuje i britansko tržište, nego u priopćenju piše da će se tek odlučiti koliko će zaposlenih ondje biti otpušteno.  

Ford ukida nekoliko modela u Europi | Author: Ford foto: Ford

Prema novome planu, Ford Europa će se podijeliti na tri dijela, a to su putnička vozila, komercijalna vozila i vozila 'ikone' poput Mustanga. Nadalje, tvrtka želi smanjiti složenost postojećih proizvoda, odnosno predvidjeti najprofitabilnija vozila i povećati njihovu proizvodnju.

Upravo se takvo restrukturiranje događa, jer Ford već godinama radi s gubicima u Europi pa bi se ovakvim predviđanjima i optimizacijama mogli poboljšati postojeći modeli, te se očekuje da će određeni modeli biti i ukinuti.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.