Početna Novosti 17 pregleda

Ford želi stražnji kotač vašeg auta pretvoriti u monocikl

FORD TEHNIKA

Kotač na autu mogao bi se odvojiti i uz dodatne dijelove pretvoriti u monocikl na električni pogon. No, još nema nikakvih naznaka da su kreirali prototip ove ideje

Ford je nedavno predao patent za novi način na koji bi se u budućnosti mogli boriti s gradskom gužvom ili jednostavno provozati na svježem zraku.

Dok je Batman imao Batpod koji se odvojio od Batmobilea u Vitezu tame, ovdje bi se stražnji kotač mogao odvojiti od automobila, koji izgleda kao Ford Focus, i postati električni monocikl.

Rješenje nije tako elegantno kao Batmanovo, jer bi sjedalo, baterija i drugi dijelovi bili smješteni u prtljažniku dok nam ne zatrebaju.

Auto bi također imao automatsku dizalicu koja bi olakšala podizanje automobila i skidanje kotača.

Cijela ova ideja ima više pitanja nego odgovora, pa tako nije jasno ni koliko bi to bilo praktično za sklapanje, ali i čisto ...  Istina, radi se o patentu kojim je Ford sebi osigurao da netko ne iskopira ovakvo rješenje. Nema nikakvih naznaka da ovakav proizvod postoji ili da Ford ima prototip ovog, piše portal 24sata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.