Početna Novosti 179 pregleda

Google i Volvo udružili snage za novi sustav infotainmenta

Volvo i Google
Vidi galeriju 1/3
Google i Volvo udružili snage za novi sustav Google i Volvo udružili snage za novi sustav Google i Volvo udružili snage za novi sustav

U svibnju prošle godine najavljeno je partnerstvo Volva i Googlea, a uskoro će riječi biti pretvorene u djela, i to u obliku novog sustava Sensus…

Volvo i Google | Author: Volvo foto: Volvo

Uz pomoć platforme Android, koja je i jedna od najzastupljenijih u svijetu mobilnih uređaja, Volvo će svoje i nove i stare klijente 'častiti' najširim spektrom sadržaja u sustavu infotainmenta. “S dolaskom Androida prigrlit ćemo bogat ekosustav, a istovremeno zadržati naše kultno Volvo korisničko sučelje. Ponudit ćemo stotine popularnih aplikacija i najbolje integrirano iskustvo u ovoj širokoj online okolini,“ izjavio je Henrik Green, potpredsjednik Odjela za istraživanje i razvoj.

Volvo i Google | Author: BetaNews foto: BetaNews U novim automobilima sustav će biti obogaćen hrpom modernih Google funkcija, poput Google karata, Google asistenta koji će biti zadužen za upravljanje sustavima poput klimatizacijskog uređaja, audioreprodukcije te Google Playa, trgovine za kupovinu i ažuriranje drugih aplikacija. Valja napomenuti kako će vozilo stalno biti povezano internetom kako bi sve te aplikacije bile što ažurnije. Usto, švedski će proizvođač i dalje paralelno razvijati svoje aplikacije i softver za povezivanje vozila, kako ne bi ovisio isključivo o spomenutoj američkoj korporaciji.

Volvo i Google | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.