Početna Novosti 45 pregleda

Googleov samovozeći auto zaustavili zbog 'spore vožnje'

GOOGLE AUTOMOBIL
Vidi galeriju 1/2
Googleov samovozeći auto zaustavili zbog 'spore vožnje' Googleov samovozeći auto zaustavili zbog 'spore vožnje'

Google je limitirao brzinu svog automobila dok se kreće u javnom prometu, a u četvrtak ga je u Mountain Viewu zaustavio policajac, no nitko nije dobio kaznu

Zaustavi li policajac Googleov samovozeći automobil, tko će dobiti kaznu? Automobil ili putnik? 

Ovo je samo jedno od pitanja koja su se provlačila na internetu, nakon što je Google objavio fotografiju na kojoj se vidi kako je policajac zaustavio njihov samovozeći automobil zbog spore vožnje, piše portal 24sata.

Policija u Mountain Viewu objavila je kako se policajac kretao iza auta koji se kretao brzinom od 38 km/h iako je maksimalna dozvoljena 56 km/h. Zaustavio je vozilo kako bi od kontrolora, koji su ovdje za svaki slučaj, saznao kako auto bira brzinu kojom će se kretati, ali i da ih upozori na okolni promet.

GOOGLE AUTOMOBIL | Author: Google foto: Google

I u Googleu su se našalili sa cijelom situacijom i napisali kako se ne vidi često da nekog zaustavljaju zbog spore vožnje. Njihovom automobilu limitirali su brzinu na 40 km/h zbog sigurnosnih razloga.

- Želimo da naši automobili izgledaju prijateljski i pristupačno, a ne da zastrašujuće jure ulicama - napisali su iz Googlea. 

Dodaju i kako ih ljudi, poput ovog policajca, često zaustave da saznaju nešto o automobilima koji su napravili skoro 2 milijuna kilometara bez da su dobili jednu kaznu.

Inače, Googleov auto je registriran kao električno vozilo koje se smije kretati na cestama koje imaju najvišu dozvoljenu brzinu od 56 km/h te se automobil sasvim legalno kretao.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.