Početna Novosti 1 pregleda

PSA Peugeot Citroen kupio Opel za 2,3 milijarde eura!

4

Uprava francuskoga PSA jutros je obznanila službenu potvrdu 2,3 milijarde eura teške akvizicije njemačkoga proizvođača, garantira značajan napredak i razvoj...

U priopćenju uprave francuskoga giganta, PSA Peugeot-Citroen sklopio je sporazum s američkim General Motorsom o kupovini njemačkoga proizvođača Opela za basnoslovne 2,3 milijarde eura.

1 | Author: Today Online foto: Today Online

Ovime će PSA po udjelu na tržištu postati drugi europski proizvođač automobila, iza Volkswagena, a ispred Renault-Nissana. 

1 | Author: The Guardian Nigeria foto: The Guardian Nigeria

"Ponosni smo zbog toga što se udružujemo s Opelom/Vauxhallom i duboko smo posvećeni nastavku razvitka ove velike kompanije i njezinu oporavku", izjavio je predsjednik Upravnog odbora PSA Carlos Tavares.

3 | Author: Opel foto: Opel

U priopćenju je također objavljeno kako će PSA ispoštovati obveze prema dosadašnjim zaposlenicima GM-a, a ova će transakcija omogućiti značajnu ekonomičnost i napredak u proizvodnji, istraživanju i razvoju Opela.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.