Početna Novosti 5 pregleda

Hamilton i Buemi u akciji za veću sigurnost u prometu

AKCIJA SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA

Prvaci Svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti podržavaju FIA-inu kampanju za Očuvanje sigurnosti cestovnog prometa

Aktualni svjetski prvaci u natjecanju Svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti, Anthony Davidson i Sebastien Buemi, dali su svoju podršku kampanji koju provodi FIA pod imenom 'Očuvajte sigurnosti cestovnog prometa', čime su se pridružili F1 prvaku Lewisu Hamiltonu kao ambasadori spomenute kampanje. Njihova uloga je pomoći u podizanju osviještenosti i promoviranju kampanje kojoj je cilj drastično smanjiti broj smrtnih slučajeva na cestama diljem svijeta, kroz niz edukacija i riječi preporuke za globalno sigurnije ceste i ponašanje vozača u prometu.

Kao dio kampanje Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa, FIA je nedavno lansirala novu internet stranicu koja sadržava online prisegu s ciljem promoviranja sigurnosti prometa na cestama i obvezivanja vozača na pridržavanje prometnih pravila. Online prisega je dostupna na sljedećoj internet adresi: www.fia.com/pledge. Za sudjelovanje u kampanji pozvani su vozači iz cijeloga svijeta, da potpišu svoju prisegu, daju podršku i obvežu se na pridržavanje FIA-inih 10 zlatnih pravila za sigurnije ponašanje u prometu. Tih 10 jednostavnih i lako pamtljivih pravila uključuju obveze poput vezivanja pojasa, pridržavanja ograničenja brzine, vožnje isključivo u trijeznom stanju te uljudnog i obzirnog ponašanja tijekom vožnje.

Jeste li znali?

U prometnim nesrećama godišnje strada 1,3 milijuna ljudi, a više od 50 milijuna je ozlijeđeno. Najviše stradava populacija u dobi između 15 i 29 godina, a samo svaki dan čak 500 djece izgubi svoje živote na cestama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.