Početna Novosti 33 pregleda

I “bambije” ubijaju zar ne, na SLO-HR granici!

BODLJIKAVA OGRADA I ŽIVOTINJE
Vidi galeriju 1/3
I “bambije” ubijaju zar ne, na SLO-HR granici! I “bambije” ubijaju zar ne, na SLO-HR granici! I “bambije” ubijaju zar ne, na SLO-HR granici!

Horor na našim cestama zbog bodljikave ograde podignute zbog migranata iz Sirije životinje u panici traže izlaze iz žičanih logora

Prve žrtve kao žilet nabrušene čelične ograde u okolici Dobove, Rigonca, Harmice, Bregane, Mokrica…, nedužne su životinje koje u panici naletavaju na nepremostivu zamku, ili traže sigurnost i izlaz na lokalnim prometnicima

Grozna ograda koju su jučer počeli podizati sa slovenske strane već je napravila pravu pomutnju i to ne samo među stanovnicima dviju država koje tako ni Napoleon nije odvojio. Zaprečavaju se zeleni prijelazi schengenske granice zbog navodnog nekontroliranog prelaženja imigranata.

Najveće kolaterlane žrtve nisu u ovom trenutku očajni Sirijci, Iračani, Afganistanci…, koji se zadnjih deset dana organizirano prevoze vlakovima na slovenske željezničke postaje, već jadne i bespomoćne divlje životinje.

BODLJIKAVA OGRADA I ŽIVOTINJE | Author: Čitatelj AS foto: Čitatelj AS

Sve ih je više uz lokalne ceste. Slike koje su nam proslijedili čitatelji snimljene su uz staru cestu prema Brežicama, u neposrednoj blizini Mokrica i govore o njihovoj sve većoj prisutnosti uz same rubove prometnice. “Bambija” sa slike auto je udario i bespomoćan je prizivao pomoć. Prema njihovom svjedočenju sve je više srna, zečeva, divljih svinja…, koje izlaz iz žičanog kaveze traže na prometnicama.

BODLJIKAVA OGRADA I ŽIVOTINJE | Author: Čitatelj AS foto: Čitatelj AS

Već su zabilježeni slučajevi stradavanja lopatara i usprkos brojnim pozivima zatečenih vozača, odgovorni samo sliježu ramenima. Ni lovačka društva nemaju odgovore na pravu uzbunu u životinjskom svijetu uzduž hrvatsko-slovenske granice. Ljudska glupost je neograničena, ponašanje odgovornih besćutno i sve to na očigled svih nas koji se ovim putevima vozimo cijeli život.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.