Početna Novosti 562 pregleda

Iskoristite priliku: Besplatan pregled ispravnosti motocikala!

Tehnički pregled motocikala

Pozivaju se vozači da u četvrtome tjednu mjeseca, od 24. do 27. travnja, svojim motociklima pristupe besplatnom izvanrednom tehničkome pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled. To neće moći oni koji u razdoblju provođenja akcije moraju motocikl podvrgnuti redovnome tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije motocikla

Tehnički pregled motocikala | Author: Hrvoje Jelavic/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

– Sukladno dosadašnjim akcijama za ostale vrste vozila, u organizaciji stanica za tehnički pregled i stručnih organizacija treći put se organizira preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.". Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila – pojašnjavaju u Centru vozila Hrvatske (CVH).

Tehnički pregled motocikala | Author: Slavko Midžor/PIXSELL foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitoga vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.
Akcija je potpuno dragovoljna i težište je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Nikakve represivne mjere se ne primjenjuju, dakle neće se kao prethodnih godina akcija održavati i na pojedinim lokacijama na cesti, u suradnji s policijom.

Tehnički pregled motocikala | Author: Hrvoje Jelavic/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zanimljivo je kako je CVH sve djelatnike stanica za tehnički pregled vozila podsjetio na internu preporuku da uvijek, kada se pojedini vlasnik vozila obrati osoblju stanice sa zamolbom da mu se provjeri tehničko stanje njegova vozila ili pojedinog sklopa, a u stanici nema drugih vozila, pojedini nadzornici imaju dovoljno slobodnoga hoda između pregleda, na tehnološkoj liniji nema gužve te kada postoji dovoljan broj instrumenata koji se mogu iskoristiti za ispitivanje, svim takvim strankama izađu u susret i da se obavi pregled vozila ili sklopa, bez ikakve naplate.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.