Početna Novosti 133 pregleda

Jači od vremena: Mercedes G-klasa u Detroitu zaliven u jantar

1
Vidi galeriju 1/3
Jači od vremena: Mercedes G-klasa u Detroitu zaliven u jantar Jači od vremena: Mercedes G-klasa u Detroitu zaliven u jantar Jači od vremena: Mercedes G-klasa u Detroitu zaliven u jantar

"Naše kultno off-road vozilo kontinuirano se razvija gotovo 40 godina - bez gubljenja karaktera ili temeljnih vrijednosti, DNK je jač od vremena i od bilo kojega modnog trenda, a kvadar to izražava na zapanjujući način i tako utjelovljuje cilj unapređivanja G-klase."...

Uz najveću svjetsku instalaciju sintetičke smole, Mercedes Benz u središte pozornosti stavlja svjetsku premijeru nove G-klase 14. siječnja na North American International Auto Showu (NAIAS) u Detroitu. Od danas ogromna kockau  boji jantara, izlivena iz 44,4 tone sintetičke smole, ukrašava ulaz u Cobo Hall, izložbenu dvoranu NAIAS-a. U jantaru je zarobljena G-klasa iz prve proizvodne godine, 1979. Instalacija simbolizira bezvremenu legendu off-roada i svjesno upućuje na prirodni fenomen insekata očuvanih u jantaru.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Kao i njihov genetski materijal, DNK prve G-klase također je sačuvan i prenosi se s generacije na generaciju. Ovi se geni nalaze i u novoj G-klasi i prenose karakteristična svojstva najdugovječnijega modela Mercedes-Benza modernog doba: legendaran dizajn, neuništiva nadmoć na terenu i izvanredna udobnost vožnje na cesti. 

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

280 GE iz 1979. nalazi se u kvadratnom bloku u dinamičnom položaju. To daje dojam da je zapljusnut bujicom sintetičke smole tijekom vožnje po terenu, u svome prirodnom staništu i zarobljen - kao kukci u jantaru prije nekoliko milijuna godina. Kvadratni blok dug je 5,5, širok 2,55 i visok 3,10 metara. Trebalo je 90 dana da se izlije iz 44,4 tone sintetičke smole. Svakoga je dana blok rastao u visinu oko tri centimetra. Nakon salona u Detroitu kvadar će biti izložen i na drugim tržištima prilikom predstavljanja nove G-klase.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.