Početna Novosti 55 pregleda

Japanci i Europljani oteli titule 'Amerima'

Volvo XC90 - NAJBOLJI U AMERICI I KANADI
Vidi galeriju 1/2
Japanci i Europljani oteli titule 'Amerima' Japanci i Europljani oteli titule 'Amerima'

Na autosalonu u Detroitu proglašena su najbolja vozila u SAD-u i Kanadi. Honda Civic je najbolji automobil, a Volvo XC90 najbolji SUV u SAD-u i Kanadi

U Detroitu se održava salon automobila NAIAS, prvi i najvažniji autosalon ove godine na tlu Amerike. Prvog dana autosalona u Detroitu tradicionalno se proglašavaju najbolja vozila u pojedinim kategorijama na tržištu SAD-a i Kanade. Prošle godine titulu 'North American Car of the Year' osvojio je Volkswagen Golf, a titula 'North American Truck/Utility of the Year' pripala je Fordu F-150. Ove godine na redu je bilo 23. izdanje izbora i rezultati su zanimljivi, te dosta govore o postojećim snagama na ovom ogromnom tržištu, premda prodaja u SAD-u nije bila nikad bolja.

Žiri je sastavljen od 53 automobilskih novinara iz SAD-a i Kanade. Za 'North American Car of the Year 2016' izabran je automobil Honda Civic, a u kategoriji truck/SUV-a, odnosno za 'North American Truck/Utility of the Year 2016', izabran je Volvo XC90.

Honda Civic - NAJBOLJI U AMERICI I KANADI | Author: Rebecca Cook/REUTERS/Pixsell foto: Rebecca Cook/REUTERS/Pixsell

POREDAK: NORTH AMERICAN CAR OF THE YEAR 2016

1. Honda Civic – 203 bodova

2. Chevrolet Malibu – 181 bod

3. Mazda MX-5 Miata – 146 bodova

POREDAK: NORTH AMERICAN TRUCK/UTILITY OF THE YEAR 2016

1. Volvo XC90 – 310 bodova

2. Honda Pilot – 181 bod

3. Mazda MX-5 Miata – 146 bodova

U 23. održanih izbora domaći proizvođači automobila osvojili su 12 puta titulu 'North American Car of the Year' , dok su strani proizvođači osvojili 11 titula (japanski 4, europski 5, korejski 2).

Titulu 'North American Truck of the Year' domaći proizvođači automobila osvojili su 15 puta, dok su strani proizvođači osvojili 8 titula (japanski 4, europski 4 ).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.