Početna Novosti 755 pregleda

Jeste li znali? Svakih 10 minuta u Europi se proda jedan Nissan Leaf

Jeste li znali? Svaki 10 minuta u Europi se proda jedan Nissan Leaf
FOTO: Nissan

Odličan uspjeh ovog električnog kompakta može se pripisati vrhunskome baterijskom sklopu koji pruža iznimno velik domet jednim punjenjem, čak 378 kilometara

 

Godinu dana nakon početka prodaje u Europi, novi Nissan LEAF najtraženiji je kod kupaca koji prelaze na električna vozila, a već je 26.000 primjeraka dostavljeno kupcima i prometuje europskim cestama.

Jeste li znali? Svaki 10 minuta u Europi se proda jedan Nissan Leaf | Author: Nissan foto: Nissan

Nagrađivani LEAF na vrhu je prodaje električnih vozila u Europi u svakome od prvih osam mjeseci 2018., a  prosječno se svakih 10 minuta diljem kontinenta proda jedan primjerak.

Nissan LEAF samo godinu dana od predstavljanja dobiva hvalospjeve diljem Europe HRVATSKA Ovo su ponajbolji električni automobili koje možete kupiti

Novi LEAF bilježi snažan rast prodaje diljem Europe, uključujući tržišta Austrije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Portugala i Španjolske. U Norveškoj je Nissan najprodavaniji osobni automobil u 2018., pretekao je sve električne modele i automobile pokretane motorima s unutarnjim izgaranjem.

Jeste li znali? Svaki 10 minuta u Europi se proda jedan Nissan Leaf | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Poslovni korisnici slijede primjer privatnih i sve češće odabiru električna vozila. Od ukupnog broja prodanih primjeraka, njih je više od 8000 isporučeno poslovnim flotama.

Novi Nissan LEAF zadržao je sve mogućnosti svojega prethodnika, ali im je dodao i najnoviju generaciju tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti i pet zvjezdica na testiranjima Euro NCAP-a, u skladu s najnovijim normama.

Nissan prezentacija ProPilot sustava u Qashqaiju i Leafu | Author: Auto start foto: Auto start

Napredni sustavi pomoći u vožnji Nissana LEAF, ProPILOT i ProPILOT Park olakšavaju vožnju i parkiranje. Inovativna papučica e-Pedal dodatno vožnju čini jednostavnijom i zabavnijom, jer korisnicima omogućava ubrzavanje i smanjenje brzine jednom papučicom.

Nissan LEAF samo godinu dana od predstavljanja dobiva hvalospjeve diljem Europe | Author: Nissan foto: Nissan

Gareth Dunsmore, direktor Odjela električnih vozila Nissan Europe, izjavio je: 'Zanimanje za električna vozila i dalje raste pa smo se pobrinuli da bude pristupačnije no ikad iskusiti i kupiti novi model LEAF.'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.