Početna Novosti 2934 pregleda

Njemački mediji: Hrvatska postaje smetlište za dizelaše

Zabrana dizelaša pridonosi uvozu automobila

Deseci tisuća zabranjenih dizelaša iz Njemačke završavaju na tržištima srednje i istočne Europe. Ova praksa ljuti ekološke aktiviste koji ne žele da postajemo 'smetlište zagađivača zraka'

Dizelaši: Rabljeni na istok Europe, a krntije u Afriku | Author: WordPress.com foto: WordPress.com

Zabrana dizelaša zbog zagađenja zraka i okoliša u Njemačkoj pridonosi uvozu desetaka tisuća automobila na tržištima srednje i istočne Europe. Njemački mediji raspisali su se o ovoj temi i prenose vijest agencije DPA, a u tekstu se kao jednu od država u kojoj masovno završavaju nepoželjni dizelaši spominje i Hrvatska.

Zabrana dizelaša pridonosi uvozu automobila | Author: JENS BUETTNER/DPA/PIXSELL foto: JENS BUETTNER/DPA/PIXSELL

Za Hrvatsku se ne navode konkretni podaci, no za neke druge države poput Rumunjske jasno se da iščitati kako se broj registriranih dizelaša u 2018. godini povećao za više od 30 tisuća vozila u odnosu na 2017, piše Večernji list. Iako očekivan, takav razvoj događaja razljutio je ekološke aktiviste, među njima je i češki aktivist Jan Pinos koji je istaknuo kako ne smijemo dozvoliti da postanemo smetlište za stare proizvode koji zagađuju zrak. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.