Početna Novosti 804 pregleda

Toyota i Panasonic skupa će proizvoditi baterije za aute

Toyota i Panasonic zajedno će proizvoditi baterije za aute

U zajedničkome pothvatu Toyota će imati 51 posto vlasništva, a ostatak će biti Panasonicov...

Suradnja BMW-a I Mercedesa SURADNJA Glasine u Njemačkoj: Najljući se rivali, BMW i Mercedes – udružuju?

'Japanske kompanije Toyota Motor i Panasonic sljedeće godine udružit će se da bi proizvodili baterije za električna vozila (EV), u nastojanju da konkuriraju kineskim rivalima', rekao je Reutersu izvor upoznat sa situacijom. 'U zajedničkom pothvatu Toyota će imati 51-postotno vlasništvo, a ostatak će biti Panasonicov. Tako bi se mogle osiguravati baterije i za Toyotine partnere', kazao je taj izvor.

Toyota i Uber | Author: Toyota / Uber foto: Toyota / Uber

'Zajedničko ulaganje temeljilo bi se na sporazumu (objavljenom krajem 2017.) o zajedničkom razvoju baterija s većom količinom energije u prizmatskoj ćeliji. Obje kompanije možda već ovoga tjedna najave taj plan', rekao je izvor. To će pomoći Toyoti da postigne do 20130. godine ciljanu godišnju prodaju oko milijun baterija s nultom emisijom i vozila s gorivim ćelijama.

Toyota | Author: Fortune foto: Fortune

Također, Panasonicu će dati prednosti u vezi s troškovimaa i razmjerima u proizvodnji baterija u razdoblju kada je kineska tvrtka Contemporary Amperex Technology na istoj razini s dugogodišnjim liderom u toj industriji, Panasonicom, zahvaljujući brzo rastućemu domaćem tržištu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.