Početna Novosti 28 pregleda

Koristite li sigurnosni pojas? To je drugi najčešći prekršaj

SIGURNOST PROMETA
Vidi galeriju 1/3
Koristite li sigurnosni pojas? To je drugi najčešći prekršaj Koristite li sigurnosni pojas? To je drugi najčešći prekršaj Koristite li sigurnosni pojas? To je drugi najčešći prekršaj

Anketa je u potpunosti anonimna, a rezultati ankete i cjelokupnog istraživanja uz popratnu analizu sigurnosti prometa bit će svima javno dostupni

Fakultet prometnih znanosti provodi istraživanje učestalosti korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i zaštitnih kaciga na mopedima i motociklima.

Procijenjeni stupanj korištenja sigurnosnog pojasa u zemljama Europske unije kreće se u rasponu od 45% do 95%, prosječno 76%. U najrazvijenijim zemljama Europe prosječni stupanj korištenja sigurnosnog pojasa u automobilima iznosi i više od 90%. Podaci Biltena o sigurnosti prometa ukazuju kako je prema ukupnom broju zabilježenih prekršaja nekorištenje sigurnosnih pojaseva drugi najčešći prekršaj, odmah nakon prekršaja za nepropisnu ili neprimjerenu brzinu.

Kako bi istraživanja bila što potpunija, sastavljena je anketa za sudionike u prometu, koja će prikupiti podatke o relevantnim karakteristikama pojedinih sudionika u prometu (dob, broj godina vozačkog iskustva, prijeđena kilometraža, itd.) i karakteristikama vozila.

Anketi možete pristupiti na linku.

Anketa je u potpunosti anonimna, a za rješavanje ankete je dovoljno izdvojiti nekoliko minuta. Rezultati ankete i cjelokupnog istraživanja uz popratnu analizu bit će svima javno dostupni.

Cilj istraživanja je povećanje sigurnosti prometa, a financira se sredstvima Nacionalnog program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.