Početna Novosti 0 pregleda

Kraj legende: 31. kolovoza gasi se proizvodnja Dodgea Vipera

1
Vidi galeriju 1/4
Kraj legende: 31. kolovoza gasi se proizvodnja Dodgea Vipera Kraj legende: 31. kolovoza gasi se proizvodnja Dodgea Vipera Kraj legende: 31. kolovoza gasi se proizvodnja Dodgea Vipera Kraj legende: 31. kolovoza gasi se proizvodnja Dodgea Vipera

Nakon 22 godine ikona američke autoindustrije i Dodgea, odlazi u povijest. Za nešto više od mjesec dana zauvijek se gasi proizvodna traka s koje su silazili legendarni Viperi...

FCA grupacija nedavno je i službeno objavila gašenje tvornice u Detroitu u kojoj se proizvodi Dodge Viper. Ključ u bravu bit će stavljen 31. kolovoza, nakon 25 godina postojanja. Službeni navodi tvrde da se proizvodnja Vipera prekida zbog loše prodaje, ali neki navodi tvrde kako Viper više ne može pratiti sigurnosne standarde koje zahtijeva FMVSS 226 stavka američkog zakona o prometu.

1 | Author: Dodge foto: Dodge 1 | Author: Dodge foto: Dodge

Svih 87 zaposlenika odmah će biti raspoređeno u tvornice drugih proizvođača, a što se prodaje posljednje generacije tiče, pomalo čudi da je ove godine potražnja Vipera porasla 33 posto, no to može biti i direktna posljedica odluke o gašenju (kupci su se odlučili na kupovinu da bi 'ugrabili' posljednje primjerke).

1 | Author: Just A Car Guy foto: Just A Car Guy 1 | Author: Dodge foto: Dodge

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.