Početna Novosti 180 pregleda

Lamborghini: Još nije vrijeme za električni superautomobil

FOTO: Lamborghini

Želimo izbjeći preveliku masu vozila, želimo izbjeći da performanse jako ovise o stanju napunjenosti baterije i temperaturi"

Lamborghini je prije dva mjeseca najavio da 2028. stiže njihov prvi električni auto, no mnoge je tada iznenadila činjenica da se neće radi o nasljedniku nekog od postojećih modela ili modelu koji bi im bio ravnopravan, već da će Lamborghini svoj novi električni model, po svemu sudeći, znatno odvojiti od ostataka ponude. Naime, uopće se neće raditi o supersportskom automobilu na kakve smo od Lamborghinija navikli, već o praktičnijem automobilu s koncepcijom dva plus dva sjedala. 

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Zašto je tako sada je u razgovoru za internetski portal Motor1 objasnio Lamborghinijev glavni tehnički direktor Rouven Mohr. “Što se tiče super sportskih automobila, vjerujemo da trenutno nije pravo vrijeme, a također vjerojatno sljedećih pet, šest godina, neće biti pravo vrijeme. Želimo izbjeći preveliku masu vozila, želimo izbjeći da performanse jako ovise o stanju napunjenosti baterije i temperaturi", rekao je Mohr. 

"Korisnički orijentirani automobili druga su priča od superautomobila", rekao je Mohr. “Mislimo da danas već postoji tržište za našu interpretaciju električnog automobila. Ali to mora biti nešto posebno, jer kupci od Lamborghinija očekuju nešto izvanredno, a ne nešto što mogu pronaći od drugih proizvođača."

TERENSKI SUPERSPORTAŠ Je li ovo najluđi auto ikada? Novi Lamborghini Huracan Sterrato

Što se tiče tradicionalnih superautomobila poput Huracana i nadolazeće zamjene za Aventador, hibridni pogonski sklopovi postat će sastavni dio tih automobila, potvrdio je Mohr.

"I dalje vjerujemo da su u supersportskom segmentu ili segmentu sportskih automobila motor s unutarnjim izgaranjem i hibridizacija još uvijek najbolji izbor.", zaključio je Mohr. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.