Početna Novosti 167 pregleda

Lexus najavio novi model. Nitko nije siguran o čemu se radi

FOTO: Lexus

Najglasnije pretpostavke govore o tome da je LBX zapravo mali SUV u klasi s Toyotom Yaris Cross

U vrijeme kada je pred medijima i publikom na društvenim mrežama teško sačuvati bilo kakvu tajnu Lexus nas je iznenadio teaserom za novi model LBX. Naime, za sada se ne može sigurno potvrditi o kakvom se to modelu radi. Najglasnije pretpostavke govore o tome da je LBX zapravo mali SUV u klasi s Toyotom Yaris Cross. Iako se čini vjerojatnim u to ne možemo biti sigurni. 

Iz fotografija koje je Lexus objavio kao najavu za skorašnju premijeru ne može se previše otkriti, no čini se da se radi o relativno malom autu. premijera je najavljena za 5. lipnja u Milanu, a odabir Europe za premijeru također govori u prilog teorije o malom SUV-u. 

Author: Lexus foto: Lexus

Dodavanje malog SUV-a u ponudu Lexusa bio bi logičan potez jer segment malih SUV-ova je u Europi među najprodavanijima, a Lexus u njemu za sada nema predstavnika. Njihov najmanji SUV je UX koji je kompaktni SUV dugačak gotovo 4,5 metara. 

Glasine o tome da Lexus sprema novi mali SUV pojavile su se još 2020. godine. Ako se to obistini Lexus će postati jedan od rijetkih premium proizvođača koji će biti zastupljen u ovoj klasi. Jedini konkurent bi mu bio Audi Q2, no i on će uskoro završiti karijeru bez nasljednika na vidiku. Najmanji BMW-ovi i Mercedesovi SUV-ovi već spadaju u kompaktnu klasu. 

Author: Lexus foto: Lexus

Pretpostavlja se da bi LBX mogao imati mnogo toga zajedničkoga s Yarisom Crossom. Auti će tako vjerojatno dijeliti platformu te koristiti iste hibridne pogone. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.