Početna Novosti 2433 pregleda

Mercedesov hibridni motor V8 s 805 'konja' ide u proizvodnju

Mercedes-AMG GT Concept
Vidi galeriju 1/8
Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju Mercedesov V8 hibridni motor s 805 'konja' ide u proizvodnju

Prije nego što je ove godine službeno predstavljen, Mercedes-AMG GT Coupe s četvorim vratima prije je bio najavljen u obliku još neobičnijega koncepta s ultramodernim i moćnim motorom...

Mercedes-AMG GT Concept | Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG
Trenutačno, loša vijest je da taj hibridni motor ipak nije zaživio u modelu koji je ove godine otišao u serijsku proizvodnju. No, dobra vijest je to da bismo ga mogli vidjeti u novom AMG-ovu modelu koji se upravo priprema.

Mercedes-AMG GT Concept | Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG

U nedavnom intervjuu šef AMG-a Tobias Moers potvrdio je kako će hibridni motor V8 ići u proizvodnju 'jednoga dana'. Nije specificirao u kakvom automobilu bi se taj motor trebao naći, no otkrio je kako inženjeri već rade na finalnome modelu koji će ići u serijsku proizvodnju.

Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG

'Možda se sjećate GT koncepta s prošlogodišnjeg salona u Ženevi', rekao je Moers. 'Imao je V8 motor sprijeda i elektromotor straga. Sve je u razvojnoj fazi i jednoga će dana u proizvodnju'.

Ubrzanje Lexusa RC-F VIDEO Ovako ubrzava Lexus RC-F, noćna mora BMW-a i Mercedesa

AMG će razviti i svoj vlastiti baterijski sklop kako bi se smanjilo masu vozila, a u istu svrhu će u velikoj mjeri koristiti i karbonska vlakna za konstrukciju karoserije. Moers je obećao kako će hibridni automobili i dalje imati isti agresivan zvuk ispušnih cijevi, kao i njihovi sportski automobili s konvencionalnim motorima. Osim novoga V8 turbomotora, bit će usvojene i neke tehnologije s modela Project One, kao što je AMG-ov električni turbopunjač. 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.