Početna Novosti 1448 pregleda

Nema dozvole, nema vožnje: Uber blokira vozače u Zagrebu

FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prema novome zakonu o prijevozu u cestovnome prometu vozači moraju imati dozvole za svaku općinu ili grad gdje ukrcavaju putnike, zbog čega Uber privremeno blokira one koji to nemaju u Zagrebu

Neki Uberovi vozači ovih dana su blokirani na Uberovoj aplikaciji pa ne mogu preuzimati vožnje, o čemu svjedoči i poruka kakvu je dobio jedan od njih.

Author: Uber foto: Uber

Uber je odlučio privremeno isključiti vozače čije tvrtke ili obrti nisu dobili dozvole iz Zagreba za autotaksi prijevoz, koje su obvezne da bi mogli prevoziti putnike u gradu. 

Prema novome zakonu o prijevozu u cestovnome prometu vozači moraju imati dozvole za svaku općinu ili grad gdje ukrcavaju putnike, a Uber od subote privremeno blokira pristup aplikaciji vozačima sve dok ne predoče valjane dozvole.

Uberom od Pule do Osijeka: Na obali prevezli 170.000 turista | Author: Grgo Jelavic/PIXSELL foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

- Vozači koji koriste platformu Uber moraju potpuno biti usklađeni sa Zakonom o prijevozu u cestovnome prometu. Mi smo im u isteklome razdoblju prilagodbe pravovremeno pružili sve informacije i pomoć da bi se na vrijeme uskladili. Očekujemo da će svi koji trenutno nemaju pristup aplikaciji Uber u kratkome roku ispuniti sve uvjete - rekli su nam u nedjelju iz Ubera.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.