Početna Novosti 2332 pregleda

Nevjerojatno: Novi Tesla Roadster će moći lebdjeti

Tesla Roadster
FOTO: Tesla

Da, dobro ste vidjeli, Elon Musk je najavio da će Teslin sportski automobil lebdjeti uz pomoć SpaceX-ova potisnika hladnoga plina

Europska premijera: Ovo je novi Tesla Roadster | Author: Tesla foto: Tesla

Elon Musk za svoj budući Tesla Roadster često tvrdi da će imati nevjerojatne specifikacije, kao što je ubrzanje do 'stotke' za samo 1,9 sekundi ili doseg čak 1000 kilometara. S obzirom na to da se Tesla nerijetko nalazi u kojekakvim problemima, mnogima je teško povjerovati da će tako nešto biti ostvarivo do sljedeće godine.  

No, ako u navedene specifikacije dosada mnogi nisu povjerovali, kako će reagirati na to da bi novi Roadster mogao lebdjeti? Da, dobro ste vidjeli, Elon Musk je na Twitteru izjavio da će Teslin sportski automobil lebdjeti uz pomoć tehnologije SpaceX.

Iako su mnogi pratitelji na društvenim mrežama smatrali kako se Musk šali, on je odgovorio kako se ne šali i da će Tesla Roadster koristiti SpaceX-ov potisnik hladnoga plina pod visokim tlakom. Taj sustav će se nalaziti na mjestu zadnjih sjedala, a prenosit će plin na deset mlaznica postavljenih ispod automobila. 

Tesla Roadster | Author: Tesla foto: Tesla

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.