Početna Novosti 26 pregleda

Nissan želi od Francuske vlade otkupiti 15 posto Renaulta

1
Vidi galeriju 1/3
Nissan želi od Francuske vlade otkupiti 15 posto Renaulta Nissan želi od Francuske vlade otkupiti 15 posto Renaulta Nissan želi od Francuske vlade otkupiti 15 posto Renaulta

Ovim potezom bi se potpuno promijenila vlasnička struktura kompanije, a francuski bi proizvođač posve odustao od kontrole nad Nissanom...

1 | Author: Carwow foto: Carwow

Posao između Francuske vlade i japanskoga Nissana još je daleko od sklopljenog, a o tome već pišu gotovo svi svjetski mediji. Mogući obrat vlasništva u kompaniji demantirala je upravo Grupacija Renault-Nissan, međutim već se dugo špekulira o tome kako Francuska vlada forsira takav posao ne bi li osigurala budućnost francuskog autoproizvođača.

1 | Author: ZigWheels foto: ZigWheels

S druge strane francuski bi narod žestoko iskritizirao aktualnoga predsjednika Emmanuela Macrona. Kako bi se izbjegao kaos Vlada se želi osigurati ugovorom koji bi garantirao zapošljavanje ljudi, razne investicije, članstvo u odboru i eventualne prigovore na strateške odluke. Hoće li do ovoga posla doći tek ćemo vidjeti u bliskoj budućnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.