Početna Novosti 7543 pregleda

Novi Maserati je najbrža limuzina na svijetu

FOTO: Maserati

Ovo će biti posljednji model Maseratija s Ferrarijevim V8 motorom. Suradnja ove dvije marke završava od iduće godine

Već je neko vrijeme poznato da će Ferrari prestati isporučivati ​​V8 motore Maseratiju od iduće godine jer ugovor između ove dvije legendarne talijanske marke završava krajem 2023. Maserati proizvodi automobile s V8 motorima od 1959,. godine i modela 5000 GT, a tvrtka je do danas i prodala više od 100.000 vozila s V8 pogonom u 64 godine koje su prošle. Posljednji modeli koji će koristiti Ferrarijeve V8 motore bit će Ghibli 334 Ultima i Levante V8 Ultima. Ovaj dvojac bit će predstavljen ovog vikenda u na festivalu brzine u Goodwoodu. 

V8 motor obujma 3,8 litara s dva turba ima 580 KS, a Maserati će proizvesti samo 103 primjerka od svakog finalnog modela. 

Author: Maserati foto: Maserati

Ghibli 334 Ultima, dolazi u ekskluzivnoj Scià di Persia boju s Rubino akcentima. Tu je i logo "334" na blatobranu koji označava impresivnu maksimalnu brzinu od 334 km/h. To ga čini najbržom serijskom cestovnom limuzinom, jer auto je 1 km/h brži od dosadašnjeg rekordera Bentley Flying Spur Speed. Automobil do 100 km/h stiže za samo 3,9 sekundi. Maserati je poradio i na smanjenju mase automobila koji je dobio i specijalne gume. 

Author: Maserati foto: Maserati

Sportska limuzina dobila je nove 21-inčne kotače s tamnim detaljima. Straga se nalazi spojler od karbonskih vlakana. Unutrašnjost je  Maserati opremio Ghibli 334 kožnim presvlakama Ultima Pale Terracotta u kombinaciji s alcantarom, a logo "una di 103" naglašava ekskluzivnost automobila.

Author: Maserati foto: Maserati

Levante V8 Ultima će biti dostupan u dvije boje. SUV ima kotače od 22-inča crnoj boji. Oplemenjen je detaljima od karbonskih vlakana zajedno s oslikanim logotipom "V8 Ultima" na prednjim branicima. U luksuznoj unutrašnjosti ima logo "una di 103" kako bi svi znali da je ovaj Levante malo posebniji.

Author: Maserati foto: Maserati

Maserati će sada ostati samo na četverocilindričnim i V6 motorima koji nemaju ništa zajedničko s onima u Ferrariju. Više detalja i fotografija automobila Maserati će objaviti nakon premijere ovih dana. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.