Početna Novosti 8 pregleda

Novi problemi: Teslin Model 3 dodatno kasni zbog štrajkova?

1
Vidi galeriju 1/2
Novi problemi: Teslin Model 3 dodatno kasni zbog štrajkova? Novi problemi: Teslin Model 3 dodatno kasni zbog štrajkova?

Posljednjih su mjeseci sve oči autoindustrije uprte u kompaniju Elona Muska i najavljeni izlazak pristupačnog električnog automobila Tesla Model 3. No, uza sve prijašnje probleme pojavio se i štrajk radnika u tvornici u Njemačkoj...

Iako su rokovi već dobrano nategnuti, novi problem pojavio se ondje gdje se Musk najmanje nadao. Naime, jedan dio Tesla Motorsa nalazi se u Njemačkoj, gdje je kupio kompaniju Grohman Engineering, koju je zatim integrirao u svoju. U njoj je zaposleno oko 660 ljudi koji su dio famoznoga njemačkog sindikata radnika u autoindustriji.

1 | Author: Electrek foto: Electrek

Radnici u toj tvornici zaključili su kako imaju plaću koja je do 30 posto manja od one koju preporučuje sindikat, pa su šefu Tesle odlučili zaprijetiti štrajkom. Riječ je o spornih 268 eura po radniku mjesečno, a iako Tesla nudi povišicu od 150 eura, sindikat traži 400. Ostaje za vidjeti kako će ova vijest utjecati na izlazak dugo najavljivanog i očekivanog Modela 3.

1 | Author: Motor Trend foto: Motor Trend

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.