Početna Novosti 90 pregleda

Novo poglavlje: Umjesto benzina i dizela, na postaji "točimo" struju

1
Vidi galeriju 1/5
Novo poglavlje: Umjesto benzina i dizela, na postaji "točimo" struju Novo poglavlje: Umjesto benzina i dizela, na postaji "točimo" struju Novo poglavlje: Umjesto benzina i dizela, na postaji "točimo" struju Novo poglavlje: Umjesto benzina i dizela, na postaji "točimo" struju Novo poglavlje: Umjesto benzina i dizela, na postaji "točimo" struju

Shell je prva velika naftna kompanija koja je otvorila velike stanice i brze punionice namijenjene električnim automobilima

1 | Author: Shell foto: Shell

Jedna od većih i poznatijih svjetskih naftnih kompanija pokazala je kako se priprema za tranziciju u poslovanju. U tri britanska grada, Londonu, Surreyu i Derbyju., otvorila je po jednu punionicu za elektroaute i bez mogućnosti tankiranja fosilnih goriva.

1 | Author: Shell foto: Shell

S obzirom na porast potražnje za punionicama električnih automobila u planu je otvaranje još sedam takvih stanica, šest u Londonu i jednae u Readingu. Posebne su po tome što su opremljene brzim sustavom punjenja Shell Rapid.. U pola sata Shellovi punjači mogu napuniti 80 posto kapaciteta baterije.

1 | Author: Shell foto: Shell

Punjenje se naplaćuje 0,25 britanskih funti (2 kune) po jednome kWh, a naplata se vrši putem pretplate pa na punionici nema novčanih transakcija. Dostupne su i sve vrste punjača, odnosno kablova kakvi se danas koriste u elektroautima. S obzirom na to što je spomenuta tvrtka otvorila i punionicu za vozila s vodikom očito je kako će tranzicijsko razdoblje biti kraće no što mnogi očekuju.

1 | Author: Shell foto: Shell

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.