Početna Novosti 59 pregleda

Novu generaciju V6 i V8 motora zajednički razvijaju Porsche i Audi

NOVA GENERACIJA V-MOTORA

Audi i Porsche zajedno razvijaju novu generaciju benzinskih V6 i V8 turbo motora. Ne isključuje se mogućnost da ove motore koristi i neka druga marka VW Grupacije

Audi i Porsche objavili su kako zajednički rade na razvoju nove generacije benzinskih V6 i V8 turbo motora. Novi motori trebali bi se pojaviti u više budućih modela pod oznakama različitih brandova unutar Volkswagenovog koncerna. Premda novi, ovi motori će koristiti poznatu V konstrukciju s kutem između cilindara od 90 stupnjeva te s istim obujmom od 0,5 litara po cilindru. To znači kako će novi V6 motor imati obujam 3,0 litre, a V8 od 4,0 litre. Najavljeni novi V turbo motori zamijenit će trenutačne V6 i V8 benzinske motore koji se koriste unutar VW Grupacije.

Prema trenutačnim informacijama prve verzije motora koje će doći na tržište imat će klasične turbo punjače, a nešto kasnije na tržište bi trebale doći i verzije s električnim turbo punjačima. Audi i Porsche nisu precizirali točno kada bi se prvi novi V motor trebao pojaviti na tržištu, kao ni u kojem modelu automobila, odnosno marki.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.