Početna Novosti 112 pregleda

Od Honde do Volva: Ovo je osam najsigurnijih automobila

SIGURNOST AUTOMOBILA
Vidi galeriju 1/4
Od Honde do Volva: Ovo je osam najsigurnijih automobila Od Honde do Volva: Ovo je osam najsigurnijih automobila Od Honde do Volva: Ovo je osam najsigurnijih automobila Od Honde do Volva: Ovo je osam najsigurnijih automobila

Ukupno je najbolje ocjene očekivano dobio Volvo XC90. Honda Jazz najsigurniji je gradski auto, a Infiniti Q30 je najsigurniji 'Mali obiteljski auto'. Još ga nema kod nas

Euro NCAP, vodeća organizacija za testiranje, objavila je koji su automobili tijekom 2015. godine ostvarili najbolje ocjene na Euro NCAP testu. Oni su podijeljeni u osam kategorija: gradski auto, mali i veliki obiteljski, mali i veliki terenski, mali i veliki monovolumeni te sportski auti. Ukupno je najbolje ocjene očekivano dobio Volvo XC90, a po kategorijama ima iznenađenja, piše portal 24sata.

SIGURNOST AUTOMOBILA | Author: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo foto: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo

Sportski auto: Mala Mazda je besprijekorna

Iako izgleda krhko, nova Mazda MX-5 osvojila je četiri zvjezdice i 84% mogućih bodova za zaštitu vozača i suvozača. Posebno dobre rezultate je dobila za zaštitu pješaka, a peta zvjezdica joj je izmaknula zbog lošijih sustava pomoći u vožnji (nema automatsko kočenje).

SIGURNOST AUTOMOBILA | Author: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo foto: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo

Obiteljski i gradski: Honda, Infiniti i Jaguar

Mala Honda Jazz najsigurniji je gradski auto. Infiniti Q30, koji se još ne prodaje na našem tržištu, službeno je najsigurniji “Mali obiteljski auto”, a Jaguar XE “Veliki obiteljski auto”. Naravno, ove dvije kategorije je tako službeno nazvao Euro NCAP, no modeli koji su pobijedili u njima kod nas definitivno ne spadaju među obiteljske.

SIGURNOST AUTOMOBILA | Author: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo foto: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo

Monovolumeni i terenci: Volvo, Mercedes,  Ford i VW

Najsigurniji manji monovolumen je VW Touran, dok među velikima ta čast pripada Fordu Galaxyju. Među manjim terencima najboljim je proglašen Mercedes GLC, a dok je kod velikih suvereno pobjedu odnio Volvo XC90. On je za zaštitu vozača i suvozača dobio 97% mogućih bodova.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.