Početna Novosti 26 pregleda

Oko svijeta u 100 godina starom Ford T-modelu

Ford T
Vidi galeriju 1/2
Oko svijeta u 100 godina starom Ford T-modelu Oko svijeta u 100 godina starom Ford T-modelu

Bračni par iz Nizozemske na putu je oko svijeta u automobilu Ford T starom 100 godina

Vožnja automobila oko svijeta i danas je pravi izazov za čovjeka i materijal današnjih modernih automobila, a kako je tek u 100 godina starom Ford T-modelu. Bračni par Dirk i Trudy Regter iz Nizozemske na putu su oko svijeta u originalnom oldtimeru Ford T-modelu.

Par je počeo svoje putovanje oko svijeta u ljeto 2012. godine te su odvozili za 180 dana 22.000 kilometara od svoje kuće u Edomu u Nizozemskoj do Cape Towna u Južnoafričkoj Republici. U 2013. par je u SAD-u i Kanadi prešao 28.000 kilometara, u 2014. odvozili su daljnjih 26.000 km uzduž i poprijeko južnoameričkim kontinentom.

Ford T | Author: Ford foto: Ford

Do danas, bračni par je na svom svjetskom putovanju u Ford T-modelu odvozio 80.000 kilometara.

U ovoj i idućoj godini putovanje će nastaviti na Novom Zelandu, Australiji, Indoneziji i Indiji. Nakon penjanja preko Himalaja krenut će prema Kini te potom kroz Mongoliju polako se vratiti u Nizozemsku. Pa sretno im bilo, puno zdravlja i da im se oldtimer ne kvari prečesto.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.