Početna Novosti 66 pregleda

Ostojić: Vratit ćemo hrvatski grb na nove registarske tablice

REGISTARSKE TABLICE
Vidi galeriju 1/2
Ostojić: Vratit ćemo hrvatski grb na nove registarske tablice Ostojić: Vratit ćemo hrvatski grb na nove registarske tablice

SDP-a ima crvenu i bijelu boju, HDZ crvenu i plavu. To ćemo riješiti, hrvatski grb će sigurno biti na registraciji, poručio je ministar Ranko Ostojić prije sjednice Vlade

Ministar Ranko Ostojić komentirao je prigovore da na novim registarskim tablicama nema hrvatskog grba. 

- Znak na ovim tablicama mi više sliči na HDZ-ov znak, za razliku od SDP-a koji ima crvenu i bijelu boju. To ćemo riješiti, grb će sigurno biti na registraciji - rekao je ministar prije sjednice Vlade. 

Nakon sjednice novinarima je izjavio kako se sve vraća na staro. 

- Kroz dvije godine o izgledu novih tablica razgovarali smo sa zainteresiranom javnošću, konzultirali struku, slušali i građane i pitali ih za mišljenje te na kraju raspisali natječaj. Nagrađena su tri rješenja koja nisu uključivala hrvatski grb. Ovo imputiranje da su crvene i plave kockice znak SDP-a, samo bih vam pokazao ovo - rekao je ministar podigavši isprintani novi i stari znak HDZ-a. 

- Da ne bi bilo zabune i dileme oko toga da netko podmetne znakove koji podsjećaju na znak HDZ, stavit ćemo na mjesto kockica hrvatski grb i sa strane znak Europske unije - rekao je Ostojić.

REGISTARSKE TABLICE  | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.