Početna Novosti 4420 pregleda

Otvoreno pismo policajaca motociklistima

Policija motoristima

Užasnuti smo nemilim događajima koji ovih dana potresaju našu zemlju, a to su događaji u kojima više nego ikada ginu motociklisti. Naš je zadatak ukazati im na pogreške, naučiti ih da cesta nije staza namijenjena utrkama, ali i upozoriti sve vozače automobila, kamiona itd. da pripaze na naše motocikliste što je više moguće. Tako objavljujemo pismo upućeno svim ljubiteljima adrenalina i vozila s dva kotača, upućeno od onih koji brinu o sigurnosti, odnosno dragih nam naših policajaca.

Policija motoristima | Author: Petar Galebov/Pixsell foto: Petar Galebov/Pixsell

Poštovani zaljubljenici u motocikle,

potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje.

Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana poginulo čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima! U zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista. Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih 

Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Sretan i siguran put žele vam vaši 'plavci'!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.