Početna Novosti 5764 pregleda

Ova hrpa lima vrijedi koliko i nova Rimac Nevera?!

Iako se restauracija ovog automobila na prvu čini kao nemoguća misija, moguće je  da će se netko upustiti u taj pothvat jer ovo je samo jedan od 13 ikada napravljenih primjeraka.

Ovo su ostaci Ferrarija 500 Mondial Spider. Auto je još davno uništen u požaru i od njega nije ostalo gotovo ništa, no ovo što vidite vrijedi otprilike koliko jedna potpuno nova Rimac Nevera, oko 2 milijuna eura. Iako se restauracija ovog automobila na prvu čini kao nemoguća misija, moguće je  da će se netko upustiti u taj pothvat jer ovo je samo jedan od 13 ikada napravljenih primjeraka. 

Author:

Ovaj automobil je korišten za utrke, a vozio ga je tvornički vozač Ferrarija Franco Cortese. U njemu je 1954. godine došao do četvrtog mjesta u klasi na utrci Mille Miglia, te osvojio 8. mjestu na na Velikoj nagradi Imole. Kasnije je sudjelovao na još mnogim utrkama, a između ostalog natjecao se i na slavnoj Targa Florio. Uništen je u nesreći tijekom 60-ih godina kada se nakon sudara zapalio.

Author:

Automobil nema ni originalni motor, no kupac koji se odluči izbrojati oko dva milijuna eura za ovo što je ostalo dobit će jedan ispravan motor, mjenjač te dijelove stražnje osovine iz drugog Mondiala. 

Author:

Olupina će se ponuditi na aukciji 19. kolovoza, no upitno je hoće li biti prodana za toliki iznos. Naime, 2019. je na aukciji RM Sothebyja prodan jedan Ferrari Mondial Spider u gotovo savršenom stanju za 3.717.500 eura. Iako su cijene novih i klasičnih automobila od tada jako porasle upitno je hoće li za ovaj automobil stići tražena ponuda. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.