Početna Novosti 155 pregleda

Ovaj fantastični Ferrari postojat će samo u virtualnom svijetu

FOTO: Ferrari

Ubrzanja su na razini Formule 1. Do 100 km/h Ferrari Vision Gran Turismo ubrza za manje od dvije sekude

Ferrari je predstavio automobil fantastičnog izgleda i performansi, prilično različit od svega što trenutno nude u ponudi. Jedini problem s modelom koji je nazvan Ferrari Vision Gran Turismo je taj da se radi o pravom već virtualnom automobilu. Kako ime otkriva, riječ je o modelu namijenjenom za igru Gran Turismo. Mnogi proizvođači su do sada surađivali sa Sonyjem i predstavljali svoje specijalne modele za ovu igru, a ovo je prvi puta da je to uradio i Ferrari. 

Author: Ferrari foto: Ferrari

Automobil je inspiriran mnogim modelima iz povijesti Ferrarija,  a retro izgled je začinjen futurističkim detaljima i stražnjim dijelom koji je razvijen iz nedavno predstavljenog 499P. 

Author: Ferrari foto: Ferrari

"Za pogon" je odabran V6 motor s dva turbo punjača kakav pokreće 296 GTB / GTS te trkaće GT3 i 499P. Stručnjaci Ferrarija su izračunali da bi taj motor bez restrikcija koje mu nepameću svakodnevno cestovno korištenje ili pravila za električne automobile mogao razvijati 1030 KS pri 9000 o/min, pa je to ujedno i snaga motora u virtualnom autu.  

Author: Ferrari foto: Ferrari

Sanga se prenosi putem mjenjača s dvostrukom spojkom i osam brzina koji je posuđen iz automobila Formule 1. Tu su i tri električna motora, jedan straga i dva sprijeda koji razvijaju dodatnih 326 KS. Unatoč svoj snazi masa ovog virtualnog vozila iznosi samo 1250 kilograma.

Author: Ferrari foto: Ferrari

Ubrzanja su na razini Formule 1. Do 100 km/h Ferrari Vision Gran Turismo ubrza za manje od dvije sekunde, a do 200 km/h za manje od pet sekundi. Maksimalna brzina veća je od 350 km/h. Ferrari se čak toliko potrudio da su izračunali da bi ovom autu za jedan krug na Ferrarijevoj testnoj stazi Fiorano trebalo manje od jedne minute i 10 sekundi. To je skoro deset sekundi brže od bilo kojeg drugog serijskog Ferrarija. 

Author: Ferrari foto: Ferrari

Novi Ferrari će u igri Gran Turismo biti dostupan od 23. prosinca. Da ne bi sve ostalo samo na virtualnom svijetu Ferrari će model ovog automobila izrađen u omjeru 1:1 izložiti u svojem muzeju u Maranellu. Maketa će biti izložena sve do ožujka. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.