Početna Novosti 200 pregleda

Ovo je navodno najsigurnija dječja sjedalica na svijetu

Iza ove hrabre tvrdnje stoje legendarni dizajner Frank Stephenson i materijali visoke tehnologije koji se inače ne koriste u proizvodnji dječjih sjedalica

Frank Stephenson ima impresivan životopis u automobilskom dizajnu i kreator je nekih od najkultnijih i najboljih modela svih vremena. Među njegovim djelima ističu se ikone poput McLarena P1, Ferrarija F430, Maseratija MC12 i reinkarnacija Minija Coopera iz 2000. godine. Sada je ponovo u središtu pažnje, ali zbog nečega što je potpuno drugačije. Njegova tvrtka, Frank Stephenson Design, stoji iza Babyarka, auto sjedalice za koju tvrde da je "najsigurnija dječja sjedalica na svijetu".

Author:

Iza ove hrabre tvrdnje stoje godine razvoja i materijali visoke tehnologije koji se inače ne koriste u proizvodnji dječjih sjedalica. Babyark ima okvir od ugljičnih vlakana, a baza ima čelične zavojnice koje apsorbiraju energiju sudara kako bi usporile kretanje sjedala prema naprijed. Zaštita od bočnog sudara nadahnuta je pločastim kostima ptice djetlića, a naslon za glavu koristi posebni  polimer D30 koji jako dobro apsorbira udarce.

Ako dođe do sudara, sjedalica je opremljena s 14 senzora, uključujući akcelerometre i žiroskope, koji govore vlasniku je li sigurno nastaviti koristiti sjedalo ili je potrebno kupiti novo. Ovaj sustav također obavještava roditelja je li stolica pravilno postavljena u vozilo. Aplikacija upozorava vlasnike ako su ostavili dijete u autu.

Babyark odgovara djeci do 125 centimetara visine i između 1,8 i 30 kilograma težine pa ga je moguće koristiti od rođenja do trenutka kada djetetu više ne treba klasična auto sjedalica. Roditelji ga mogu montirati sprijeda ili straga. Tijekom razvoja, Babyark je prošao kroz više od 200 testova sudara kako bi se procijenio potencijal za ozljede glave i prsa. Dok većina dječjih sjedalica dolazi s rokom trajanja, ova tvrtka kaže da se materijali od karbonskih vlakana i čelika ne degradiraju tijekom vremena. Nudi se i besplatna provjera usluge održavanja 10 godina nakon kupnje proizvoda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli babyark (@getbabyark)

Babyark je trenutno dostupan za prednarudžbu u nekim državama svijeta s isporukama koje počinju 31. svibnja 2023. Cijena u SAD-u iznosi 990 dolara i povećava se na 1190 dolara nakon što prodaja počne. Tvrtka kaže da se sjedalica može postaviti u više od 80 posto vozila, a na web stranici postoji alat za provjeru kompatibilnosti. Dječja sjedalica u SAD-u dolazi sa 100-dnevnim besplatnim probnim razdobljem nakon kupnje. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.