Početna Novosti 733 pregleda

Ovo je prva električna Alfa Romeo. Imat će i benzince...

Među nepotvrđenim infotmacijama slike su slučajno "pobjegle" jednom dizajneru koji je radio na razvoju grafike digitalne instrumentne ploče

Nakon mnogo godina "uspavanosti" Alfa Romeo nastavlja svoj preporod na krilima SUV modela. Nakon kompaktnog Tonalea uskoro nam dolazi još manji Alfin SUV, a kako će on izgledati otkriveno je zahvaljujući slikama koje su završile na internetu. Među nepotvrđenim informacijama slike su slučajno "pobjegle" jednom dizajneru koji je radio na razvoju grafike digitalne instrumentne ploče. Radi se o animacijama i kompjuterski generiranim slikama koje će se prikazivati na ploči s instrumentima i infotainmentu, no one gotovo potpuno otkrivaju izgled novog SUV-a. 

Novi automobil koji bi se prema ranijim najavama mogao zvati Brennero, po poznatom prijevoju u Alpama. Dijelit će platformu i tehniku s ranije predstavljenim Jeepom Avengerom i Fiatom 600. To znači da će nuditi električni pogon, ali i verzije s 1,2-litrenim benzincima dobro poznatima iz drugih Stellantis modela. 

Author:

Iako postoji mogućnost da su slike podmetnute od nekog s treće strane kao lažna vijest, mnogo je vjerojatnije da zaista otkrivaju stvarni dizajn nove Alfe. U svakom slučaju, dizajn je vrlo prepoznatljiv i ima mnoge karakteristične Alfine elemente, ali i sasvim nove dizajnerske ideje. 

Prednji dio ima podijeljena LED prednja svjetla, Alfina tradicionalna maska Scudetto je manja nego što je to tipično za novije Alfe. To je oslobodilo prostor za centralno postavljenu registarsku pločicu. Slike s boka otkrivaju skrivene kvake stražnjih vrata i stražnji dio u stilu coupea s kosim staklom. Stražnji dio ima istaknuti spojler na krovu i dodatni manji spojler smješten iznad tankih LED stražnjih svjetala.

Author:

U cjelini, čini se da najmanji model Alfa Romea ne dijeli nikakve dizajnerske detalje s s Jeep Avengerom ili Fiatom 600 što je bilo i za očekivati. No tehnika bi trebala biti uglavnom ista. Već znamo da će novi Alfa Romeo koristiti CMP/eCMP arhitekturu koju koriste mnogi drugi automobili iz koncerna, primjerice Peugeot 2008 i Opel Mokka. Slike digitalne instrumentne ploče koje su procurile jasno pokazuju da bi ovaj model trebao biti dostupan u varijantama s benzinskim motorima i potpuno električnim pogonom. Benzinci će sasvim sigurno biti 1,2-litreni trocilindraši koji imaju 100 do 136 KS. No kako je Alfa najavila da će od 2027. proizvoditi samo električne automobile (trebala bi biti prvi  Stellantisov brand koji potpuno prelazi na struju), benzinski motori će vjerojatno biti ukinuti do tada. 

Author:

Što se tiče električne verzije, bit će to sasvim sigurno poznati Stellantisov pogon je jednim motorom koji u novoj generaciji razvija 156 KS i pruža oko 400 kilometara dosega uz bateriju od 54 kWh.

Treći i najmanji SUV Alfa Romea ući će u izuzetno popularan B-SUV segment. To znači i da će imati brojne ozbiljne konkurente, pa tek treba vidjeti kako će se uspjeti izboriti za svoju poziciju na tržištu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.