Početna Novosti 36 pregleda

Pirelli još tri sezone dobavljač guma Formule 1

Pirelli

Pirelli je potpisao novi trogodišnji ugovor s Formulom 1 kao ekskluzivni dobavljač guma za sve F1 momčadi

Odluka na kojim gumama će voziti bolidi u Formuli 1 uvijek je čupava i prethodi joj maratonsko nadmudrivanje između proizvođača guma i vodstva F1. No, dogovor je postignut. Premda se dosadašnjem Pirelliju htio priključiti Michelin, izdašnija financijska ponuda Pirellija ipak je presudila, pa je potpisan ugovor kojim Pirelli ostaje i narednih tri godine ekskluzivni dobavljač guma za bolide svih momčadi. Pirelli je htio da bolidi Formule 1 koriste veće kotače od 13 cola i pri tom izrazitije niskoprofilne gume, ali od toga za sada ništa.

Vodstvo F1, čitaj Bernie Ecclestone, želi i dalje da gume ne budu previše trajne kako bi s tim elementom primorali vozače na atraktivnije vožnje i veći broj ulaska u boksove. Baš taj detalj izrazito nervira vozače koji ne mogu pokazati do kraja svoje vještine, jer moraju štedjeti gume, a frustrirajuće je i za momčadi, jer gume vrlo često pošemere njihove računice. Bilo kako bilo, na Pirelli gumama vozit će i naredne tri sezone.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.